Home » Magunkról

Magunkról

 

 

Óvoda bemutatása

A tagóvodánk a gyermekek harmonikus fejlődése érdekében a családi nevelés kiegészítését vállalja fel.
Fontos feladatunknak tartjuk, hogy a gyerekeink számára aktív, boldog, szabad, élményekben és tevékenységekben gazdag szeretetteljes, örömteli óvodáséletet biztosítsunk.

Óvodánk családi házas jellegű, jól felszerelt, szép, nagy udvarral és változatos játékeszközökkel rendelkezik, melyek az örömteli játék feltételeit biztosítják. Teraszunk, és műfüves területünk az időjárástól függetlenül is lehetővé teszi a folyamatos levegőn való tartózkodást.
Intézményünkben három homogén csoport (60 fő) éli mindennapjait. A foglalkoztató szobák nyithatóak egymás felé, közösségi életünk formálását elősegítve ezzel, átjárhatóságot biztosítva a közös programokhoz, a testvérek, barátok találkozásához.
Tevékenységeken keresztül a tevékenység által történő nevelés jó alapot ad az életre való felkészítéshez, miközben ellátja óvó-védő, szociális, nevelő-személyiségfejlesztő feladatait.
Óvodánk arculatát meghatározza következő jelmondatunk: „Minden gyerek csodálatos lehetőségek tárháza…” – Ennek a szemléletnek figyelembe vételével a gyermek egyéni képességének megfelelően, saját ütemében, differenciáltan, esélyegyenlőséget biztosítva fejlesztünk. Célunk a gyermeki tevékenységre épülő manuális képességek, készségek fejlesztése, valamint a környezet szeretete, a környezettudatos,és egészséges életmódra nevelés. Óvodásaink edzettségét a BMTE sportpályán történő mozgásos tevékenységgel, heti egy rendszerességgel úszásoktatáson való részvétellel segítjük elő.
Szükség esetén szakemberekkel együttműködünk annak érdekében, hogy a gyermek iskolás éveit zökkenőmentesen kezdhesse meg.
Óvodánk szülőkkel közösen kialakított hagyományai: Óvoda család kerékpáros kirándulás, ,,Befogadó nap”, Adventi koncert – művészé cseperedett óvodásaink közreműködésével, ,,Egészség Nap” a
,,Mi színházi éjszakánk”(,,mese – pizsi party”) ,,Szivárvány Nap” , könyvtár és múzeumlátogatás, jeles napok ünneplése(zene, állatok, víz, Föld, Madarak, Fák napja.
Nagycsoportos óvodásainkat két napos élményszerző, természet megismerő kirándulásra Nógrádba visszük.
Köszönjük megtisztelő érdeklődését óvodánk iránt !

 

 

 

Óvodánk egyesületének neve: “Mezei Virág” Óvodai Alapítvány

Egyesület számlaszáma: 11722003-20134646

Egyesület adószáma: 18238183-1-43

Köszönjük szépen mindenkinek, aki adója 1%-ával gondolt ránk, ami a 2020-as évben 80.002,- Ft volt!

Az összeg egy részéből mindhárom csoport részére az “Igy tedd rá!” kiadványok, könyvek és CD lett megvásárolva. A fennmaradó összegből és a következő éviből egy nagy összegű udvari játék beszerzését tervezzük.

 

Az óvoda nyitvatartási rendje:

Óvodánk hétfőtől péntekig 6.30 órától 17.30 óráig tart nyitva.

 

 

Étkezésbefizetés rendje:

Az étkezést minden hónap 1-15-ig lehet online befizetni a szülők igénye alapján.