Home » Magunkról

Magunkról

 

20160119_154010

Óvodánk arculatát a hazai óvodapedagógiai hagyományok tartalmi értékeit megőrizve alakítottuk ki, melynek során figyelembe vettük a helyi sajátosságokat és adottságokat is.

A családi neveléssel együtt hangsúlyt fektetünk a gyermekek testi-lelki gondozására, az érzelmi biztonság megteremtésére, az értelmi fejlődés elősegítésére és a szocializáció minél teljesebb kibontakozására.

A Rózsakert tagóvoda a Rózsakert lakótelep négyemeletes panelházai között, annak  középen helyezkedik el. 1980-ban építették, a kerület egyik legfiatalabb óvodája. Az épület korának modern építési stílusjegyeit viseli. . Az épülethez nagyméretű, fedett terasz és udvarrész kapcsolódik.

A Rózsakert tagóvoda hat csoportos, befogadóképessége 158 fő. A gyermekcsoportok összetétele 3 csoport homogén azonos életkorú, 3 csoport pedig vegyes életkorú gyerekekből tevődik össze.

Az óvodapedagógusok közül sokan fejlesztőpedagógus továbbképzésen vettek részt, alkalmazzák a Pedagógiai Programban megfogalmazottakat.  A nevelőtestületre jellemző az együttműködés, a közös célok érekében való összefogás. Pedagógiai munkánkat nyitottság, szakmai érdeklődés, tudatosság és folyamatos önképzés jellemzi.

A 2010- es év nyarán óvodánk uniós pályázatból akadály mentesítve lett. A következő változtatások történtek:

A fizikai akadálymentesítés révén a mozgáskorlátozottak számára is megközelíthetőek lett az intézmény, és az épületen belül is akadálymentes lett a közlekedés. Akadálymentesített parkoló, csúszásmentes és szabványos rámpák, korlát és megfelelő szélességű bejárati ajtó segíti a megközelítést, bejutást. Épületünkben egy könnyen és biztonságosan használható, akadálymentes mellékhelyiséget is kialakítottak a mozgásukban korlátozottak számára. Számos ajtót szélesebbre cseréltek, így a kerekes székesek bejuthatnak az irodákba, az óvodai tornaterembe és két csoportszobába.

Az óvodai beszéd jobb megértését szolgáló fix indukciós hurkokat építettek be egy csoportszobába és mobil hurkot helyeztek el a vezetői irodába a hallássérültek kommunikációjának segítésére. A gyengén látókat segíti a tájékozódásban az előtérben elhelyezett, tapintható elemekkel is ellátott térkép. A közlekedő folyosókról nyíló ajtók mellett Braille-írásos táblák is jelzik a helyiségek funkcióját. Az ajtókat kontrasztos festéssel jelölték, a padlóburkolatokon pedig vezetősávokat helyeztek el.

Az akadálymentesítéssel párhuzamosan önkormányzatunk jóvoltából óvodánk összes gyermekmosdója felújításra került, új csempét, mosdót, járólapot és WC csészéket kaptunk.

Óvodánk alapítványa

Szeretnénk megköszönni a szülők támogatását, mellyel alapítványunkat segítették! A befolyt összeget az alabbiakra fordítottuk:

  • Sulitech mozgásfejlődést, egyensúlyérzékelést segítő moduljai- kéz és lábnyom készlet, gerenda, lépcső, nagymozgást fejlesztő szerek
  • Csoportok bútorainak cseréje – játéktartó polcok, szekrények, asztalok, székek, öltöző szekrények
  • Művészeti tevékenységek

További céljaink: újabb lehetőségek kihasználása a gyerekek fejlesztésével kapcsolatos eszközökkel illetve eszközök beszerzésével.

Rózsabimbó Intézményt Segítő Alapítvány

       18027024-1-43

 

 

PROGRAMOK

SAJNOS MÁRCIUSTÓL AZ ORSZÁGOS JÁRVÁNYHELYZET MIATT ÓVODÁNKAT NEM LÁTOGATTÁK A GYEREKEK, EZÉRT IDÉN SOK PROGRAMUNK ELMARADT.

JÚLIUS 2.TÓL ZAVARTALANUL FOLYIK INTÉZMÉNYÜNKBEN MUNKA

Óvoda nyitvatartási rendje: 6 órától – 18 óráig

Befizetés rendje: 

2020. évre vonatkozó befizetési napok
Befizetési nap- Befizetésre vonatkozó időszak

.
január 7. Február hó
január 21. – pót Február hó

.
február 11. Március hó
február 18. – pót Március hó

.
március 10. Április hó
március 17. – pót Április hó

.
április 7. Május hó
április 21. – pót Május hó

.
május 12. Június hó
május 19. – pót Június hó

.
június 9. Július hó
június 23 – pót Július hó

.
július 7. Augusztus hó
Július 21. – pót Augusztus hó

.
augusztus 18. Szeptember hó
augusztus 25. – pót Szeptember hó

.
szeptember 8. Október hó
szeptember 22. – pót Október hó

.
október 13. November hó
október 20. – pót November hó

.
november 10. December hó
november 17. – pót December hó

.
december 8. Január hó
december 15. – pót Január hó

A teljes étkezési díj összege: 525 Ft/nap