Home » Hírek » A korcsolyapályán jártunk

A korcsolyapályán jártunk

Budapest Főváros XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzata értékes ajándékkal lepte meg kerületünket. A szépen felújított Szomszédok Piaca melletti téren idén először egy hatalmas jégpálya épült. Stílusosan kezdve az Adventet, 2016. december 1-én Karsay Ferenc polgármester úr nyitotta meg a jégkorcsolya pályát, melyet a Promontor Televízió is közvetített.

Erre volt hivatalos a XXII. kerületi Egyesített Óvoda, melyet Horváthné Fűkő Zsuzsanna és Sinkovicsné Király Angéla képviselt. Abban a kivételes élményben részesültünk, hogy kerületünk 14 óvodájából a Tündérkert Tagóvoda nagycsoportos gyermekei ki is próbálhatták, és korcsolyázhattak a jégpályán.

Néhányan saját korcsolyával léptek a jégre, akiknek nem volt sajátja, ők sem maradtak ki a mozgás öröméből, a jégpálya mellett álló kölcsönzőből kaptak felszerelést. Az kezdeti bizonytalanságot Karsay Ferenc polgármester úr hamar feloldotta a gyermekekben, hiszen rutinos oktató révén, gyermekközpontú beállítottságával minden gyermekben eloszlatta az ijedtséget. Segítségére volt tagóvodánk gyógypedagógusa, Béres-Stinner Mónika, aki szintén segített a gyermekeknek az első mozdulatok elsajátításában. Néhány perc alatt az összes gyermek bátran, és felszabadultan mozgott a jégen.

Ez alkalommal az Önkormányzat jóvoltából minden kerületi óvodás gyermek 1 db ajándék jegyet kapott a jégpályára, melyet Karsay Ferenc polgármester úr adott át személyesen az Egyesített Óvoda vezetőjének.

Nagy örömünkre szolgál, hogy részt vehettünk ezen az eseményen, és köszönettel tartozunk a XXII. kerületi Budafok-Tétény Önkormányzatnak a lehetőségért.

Szabó Éva

_dsc0405a

Képek: Budafoki korcsolyapálya megnyitó

Budafoktétény.hu: Korcsolyázó óvodások a Piactéren

Promontor TV: Korcsolyapálya nyílt a Piactéren

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.