Home » Hírek » Könyvtárban jártunk 2015. szept. 16.

Könyvtárban jártunk 2015. szept. 16.

Könyvtárban jártunk – szeptember 16-án!

Hagyományainknak megfelelően nagycsoportosaink évek óta látogatják a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kossuth Lajos u –i fiókját. Lelkesen és nagy izgalommal készültünk a szeptemberi bemutatkozásra. Nagyon kedves könyvtáros, Adrienn néni még a könyvtár nyitása előtt fogadott bennünket, hogy zavartalanul ismerkedhessünk a könyvtárral. Mesével, beszélgetéssel, sétával a könyvek elrendezését, és a kölcsönzési szokásokat mutatta be.

Kérdéseivel, a gyermekek ismereteire alapozva, hívta fel a figyelmet a könyvtár és a könyvesbolt közötti különbségre. Lehetőséget kínált a könyvek megtekintésére, s gyermekeink önfeledten merültek el a könyvek, mesék világába. Mindenki megtalálta az érdeklődésének megfelelő témájú, lovas, pókos, dínós, autós, királyos könyveket. Sokan egy – egy könyvvel töltötték a rendelkezésükre álló időt, belemerültek, alig tudták letenni, de volt olyan gyermek, aki nem győzött a könyvek között válogatni, egymás után szedte le a könyveket a polcról, mert nem tudott betelni a látvánnyal, s hosszabb időnek kell eltelni, hogy lecsillapodjon, megállapodjon. Erre természetesen lehetőség lesz, hiszen minden hónapban visszalátogatunk a könyvtárba.

A könyvtár felső szintjén Janikovszky Éva kiállítást láthattuk, s Adrienn néni megígérte, legközelebb az ő meséivel ismertet meg bennünket.

Nagyon büszkék lehettünk gyermekeinkre, mert kulturáltan, a könyvtárban elvárható módon viselkedtek.

Reményeink szerint ez, és az ehhez hasonló élmények hozzájárulnak ahhoz, hogy gyermekeinket irodalomszerető olvasóvá neveljük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.