Home » Hírek » Kerékpáros kirándulás 2015. szept. 18.

Kerékpáros kirándulás 2015. szept. 18.

Kerékpáros kirándulás – 2015. szeptember 18.

Kerékpáros kirándulást szerveztünk a hárosi Duna – ághoz, egy szép őszi szombat délelőttre, óvodánk kerékpározni és kirándulni szerető szüleivel, gyermekeivel. A találkozó a Vasmacska terasznál volt, és örömmel tapasztaltuk, hogy közel negyven álltunk készen a 9 órai indulásra, s velünk tartottak volt óvodásaink is.

Az első pihenőt a Honvéd sportegylet területén található nemzeti park tanösvényének bejárásával tettük feledhetetlenné. A Duna olyan érintetlen, kevéssé ismert partszakaszát fedezhettük fel, mely sokunknak, noha Budafokon születtünk, újat nyújtott.

Utunkat folytatva, egy hosszabb kerékpáros útszakasz következett, melyet a Duna parti sétaúton szakítottunk meg, a tízórai elfogyasztásával erőt gyűjtve a következő, immár pihenő nélküli hosszabb útra. Végső célunk a Tétényi Kastélymúzeum parkja volt. A teljes úthossza kb. 7 km, pihenőkkel együtt 3 órára tervezett volt.

Miután a gyermekek nagy lelkesedéssel készültek a kirándulásra, volt közöttük olyan kisebb testvér, aki szüleinek kerékpárján ülve, de nagy örömmel jött velünk, s volt aki  futókerékpárral tette meg az utat. Biztonsági autóink is kísérték a csapatot, hogy bizonyos szakaszonként segítsenek egy esetleges defekt, vagy fáradt gyermek felvételénél.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.