Home » Hírek » Zenés programjaink pályázati támogatással

Zenés programjaink pályázati támogatással

A Budafok-Tétény Budapest XXII. k Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Testvérvárosi Bizottsága (OKTB) által meghirdetett Közművelődési pályázaton nyert támogatással három emlékezetes, zenés programot szerveztünk óvodánk gyermekei számára.
Fő célunk volt e pályázattal a gyermekek zenei nevelése, olyan együttesek meghívásával, amelyek értéket képviselnek, értéket közvetítenek óvodásaink számára. Feladatunknak tartjuk, hogy többféle stílusú zenei élményhez juttassuk a gyermekeket, fontos számunkra a sokoldalú tapasztalatszerzés biztosítása, a változatosság.

Nevelési évünk első programjaként az óvodai Szüretet és a Zene világnapját (okt. 1) összekapcsolva hívtuk meg a Hahó Együttest. Énekeltek vásárlásról, gyümölcsökről, az őszi nátháról…, mindezt vidáman, sok humorral, játékosan előadva, a gyerekeket bevonva.
Gyermekeink nagyon élvezték a nem mindennapi programot, ilyen koncert még nem volt óvodánkban. Külön értékelték a hangszereket: a gitárt, szintetizátort, dobfelszerelést, amelyet egy igazi együttes használ előadása során. Nagy részük már ismeri ezeket szüleik által, de „élőben”, közvetlen tapasztalás során nagy élményt jelentett számukra.

Képek, videó: Hahó együttes koncertje

Másik zenés programunk a farsangi táncház volt, amely során élő népzenével, hangszerekkel, néptánccal ismerkedhettek meg a gyerekek.
A Csillagszemű Táncegyüttes zenészei, táncosai–tánctanárai látogattak el hozzánk, akik egy fergeteges táncházzal tették hangulatossá a farsangi mulatozást. Népdalokat, sárközi táncokat és népi játékokat tanítottak gyermekeinknek, a táncokat élőzenével kísérték.
Nagy izgalommal készülődtünk a gyerekekkel, ezen a napon a lányok pörgős szoknyában jöttek óvodába, hajukba piros szalagot kötöttünk, igazi táncos-lány módjára. A zenészek bemutatták és megszólaltatták hangszereiket, így a gyerekek megismerkedtek közelről a hegedűvel, brácsával, nagybőgővel.

Cikk, videó: Sárközi mulatság a Tündérkertben

Képek, videó: Farsangi táncház a Csillagszemű Táncegyüttessel

Harmadik, tavaszi zenei programunkat a Magyar költészet napja (ápr. 11) és a Hang világnapja (ápr. 16) ünnepek köré szerveztük, ennek során hívtuk meg óvodánkba az Apacuka zenekart. Az egyedi stílus és a magával ragadó színpadi produkció teszi különlegessé és emlékezetessé az együttest. A fergeteges koncerttel Pálfi Krisztina színes egyénisége, versei, hangja és személyisége elbűvölte a gyermekeket, mint egy tündér libbent be a gyerekek közé habos, tüll szoknyájában, a Tündérkert óvodába. Az interaktív, játékos, táncos koncerten változatos, különféle könnyűzenei stílusú dalokat hallhattunk, a rocktól a világzenén át a reggae-ig. Számukra is fontos a gyermekek zenei és esztétikai ízlésformálása, igényes zenés-színpadi élményt nyújtottak előadásukon. Dalaik már ismerősek voltak gyermekeink számára, amelyeket együtt énekelték Krisztával.

Képek, videó: Apacuka koncert a Tündérkert óvodában

E programjainkkal célunk volt a gyermekek mindennapi óvodai életét színesebbé és gazdagabbá tenni, amely sikerült is, hiszen a vidám gyermekarcok ezt bizonyították.
Gyermekeink öröme mindig öröm számunkra is. Pozitív élményekkel gazdagodtak óvodásaink.

Hart Zsuzsanna

_DSC2521a

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.