Home » Hírek » Tavaszi óvodás sportversenyek kerületünkben

Tavaszi óvodás sportversenyek kerületünkben

_DSC1962b

A tavaszi óvodás versenyek minden évben lelkesítik gyermekeinket. Ki a szárazföldön futásban, gyorsaságban, kerékpározásban, sorversenyek során jeleskedik, ki a vízben, az úszásban tudja megmutatni jó képességeit.

Óvodapedagógusaink számára kiemelten fontos a gyermekek sokoldalú mozgásfejlesztése, a mindennapos mozgás. Minden évben részt veszünk lehetőségeink szerint az összes versenyen: az őszi Futafokon, a tavaszi óvodás sportversenyen, a Duatlonon, és az úszóversenyen.

Közel húsz éve működünk együtt a kerületi uszodával, és visszük gyermekeinket a Hófehér fóka úszóiskolába, eleinte 6-7 éveseinket, és több éve már a 4-5 éveseket is. Azt valljuk, minél hamarabb juttatjuk a gyermekeket sokoldalú tapasztalatszerzéshez, annál hatékonyabban fejlődik mozgásuk, személyiségük.
Nagy hangsúlyt kap a vízhez szoktatás, mely hosszú és alapos előkészítése az úszás megtanulásának. Elsődleges cél annak elérése, hogy a vízben ugyanolyan otthonosan mozogjanak a gyermekek, mint a szárazföldön. 6-7 éves korukra képesek elérni a biztos úszástudást, többen megfelelő technikával tudnak úszni.
Ennek az alapos munkának az eredménye, hogy a kerületi óvodás váltóversenyen az elmúlt években szép eredményeket értek el gyermekeink. Idén a Katica és az Aranyhalacska csoportok képviselték óvodánkat.
Egyéni versenyben Maruzs Szilvia II. helyezést (0,25,45), Bongár Levente III. helyezést (0,25,12), az Aranyhalacska csoport csapata III. helyezést (1,19,89) ért el. Minden résztvevő gyermekünk kapott oklevelet, ami nagy örömöt jelentett számukra.

Versenyzőink:

Katica csoport:

Genczler Orsolya
Komáromi Luca
Nagy Lili
Nagy Gréta
Schmidtka Janka
Szekrényes Sára

Aranyhalacska csoport

Gondos Anita
Maruzs Szilvia
Sidó Eszter
Bongár Levente
Laczó Brúnó
Tátos Vilmos

 

 

A kerületi Duatlonon szintén a két nagycsoport képviselte óvodánkat.
A közös zenés bemelegítő torna után a lányok három, majd a fiúk öt futamban indultak a távon, ami 200 m futásból, 1 km kerékpározásból, majd további 100 m futásból állt. A futamok első három helyezettjét éremmel díjazták.
Eredményeink: Schmidtka Janka, Komáromi Luca futamában a III., Tátos Vilmos I. helyezést ért el.
Minden résztvevő kapott egy-egy kisebb egyéni ajándékot, valamint a tagóvodákat is sportszer csomaggal jutalmazták. A délelőtt jó hangulatban telt, szülők, pedagógusok együtt szurkoltak a gyermekeknek, akik kitörő lelkesedéssel futottak, kerékpároztak.

Gratulálunk mindkét verseny résztvevőinek!

Képek: Óvodás úszóverseny a Hófehér fóka úszóiskolában 2017.

          Duatlon 2017

          Versenyzőink, díjazottjaink

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.