Home » Hírek » Kirándulás a nagyokkal – Piliscsév, játszópark

Kirándulás a nagyokkal – Piliscsév, játszópark

_DSC2164a

Óvodapedagógusaink nagy hangsúlyt fektetnek közvetlen környezetünk megismerésére. Célunk a pozitív érzelmi viszony kialakítása a természeti, emberi, tárgyi világ értékei iránt. Fontosnak tartjuk a környezettudatos nevelést, hogy megismertessük a gyermekekkel a szülőföld, az emberek, a hazai táj, a helyi hagyományok, szokások, a családi és tárgyi kultúra értékeit, közvetítsük ezek szeretetét és védelmét.

Ennek megfelelően kirándulásainkat úgy szervezzük, hogy a gyermekek sokoldalú tapasztalatszerzését szolgálja. Nagycsoportosainkkal Piliscsévre látogattunk el.

A piliscsévi játékpark különleges élményekkel várta gyermekeinket. Nem mindennapi tapasztalatszerzés volt a kürtőskalács-sütés, nagy örömöt jelentett számukra, hogy kipróbálhatták, mindenki magának süthetett faszénen, azt ehették meg, amit maguk készítettek.

A varázslatos Titokszobában a fénnyel, a hangokkal, az elektromossággal, alapvető fizikai jelenségekkel kapcsolatos kísérleteket láthattak a gyerekek, ami szintén különleges élményt jelentett számukra, valóban a titkok és csodák világát képviselték. A korosztályuknak megfelelő módon és szinten ismerkedhettek meg a gyermekek a felfedezés, a megértés, a tudás gyarapításával, mely élményeket viccesen, játékosan, maguk sajátítottak el.

Lehetőségük volt gyermekeinknek agyagozásra is, ahol mindenki megismerkedhetett az agyag tulajdonságaival. Gömbölyítették, sodorták az agyagot, majd mindenki saját magának elkészített egy egyszerűbb díszt, amelyet magukkal hozhattak.

Megfigyeltek ház körül élő állatokat, etethettek a gyerekek lovakat, csacsikat, kecskéket, bárányokat. Sok gyermek lakótelepi környezetből jár óvodánkba, a vidéki élet hangulatát sokan itt tapasztalhatták meg, remek lehetőség volt számukra, hogy megismerkedhettek a vidéki ház körül élő állatokkal, életmódjukkal.

Egy hatalmas játszótér is rendelkezésükre állt, így nem maradhatott el az önfeledt játék. Gyerekek és felnőttek egyaránt utazhattak kis vonaton, kanyarokon és alagutakon keresztül.

A kirándulás a gyermekek és felnőttek számára egyaránt színvonalasra sikeredett, gyermekink öröme mindig öröm számunkra is. Pozitív élményekkel gazdagodtak óvodásaink.

Rácz Ágnes, Hart Zsuzsanna   

Képek:
Piliscsév, Titokszoba

Piliscsév, agyagozás

Piliscsév, játszópark

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.