Home » Hírek » Tavaszi oviszépítő délután

Tavaszi oviszépítő délután

_DSC1849aa

Idén második alkalomra sikerült csak megrendeznünk a tavaszi Oviszépítő napot, mivel a szeszélyes áprilisi időjárás felülírta terveinket, így május 12-én gyűltünk össze, hogy a szülőkkel együtt csinosítsuk óvodánkat. Legfontosabb teendőnk volt a felvezető út melletti falfestések frissítése, mivel az idő vasfoga már igencsak kopottá tette a mesefigurákkal tarkított falat. Ugyan nem sikerült ennyi idő alatt az egészet újrafesteni, de mivel óvodapedagógusaink és dajkáink szülői segítséggel lelkesen dolgoztak rajta, így az új festéstől most szinte sziporkázik az a szakasz, mellyel már elkészültek.

A kertrendezés is nagy hangsúlyt kapott, mivel a tuják nagyon magasra nőttek az udvarokon és néhány gyomnövény is elkezdett teret hódítani magának a kertben. Ezeket a feladatokat nagyrészt lelkes édesapák vállalták el, és gyönyörűen visszavágták a burjánzó növényeket, valamint kitisztították a benőtt részeket. A sziklakertünk rendezése, valamint a virágoskertek felfrissítése is feladataink közé tartozott. Ezekbe új virágok kerültek, a sziklákat letisztítottuk, elrendeztük, az oda nem illő gyomokat pedig kihúzogattuk. Virágládáinkba boglárkákat ültettünk, kertünkbe törpedáliákat.

Az időjárás is kegyes volt hozzánk, szerencsére csak a program végén érkezett hozzánk néhány esőcsepp, melynek még hálásak is voltunk, mivel így egy csodálatosan szép szivárvány volt a jutalmunk az elvégzett munkákért.

Soha Eszter

Képek: Tavaszi oviszépítő délután

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.