Home » Hírek » Farsang 2017

Farsang 2017

Hagyományainkhoz híven idén is egy hetet ölelt fel óvodánkban a farsangi mulatság.

A Farsang hetét táncházzal kezdtük. Már több éve vendégünk ilyenkor óvodánkban a Csillagszemű néptáncegyüttes. Zenészei, táncosai nagyon jó hangulatot varázsolva teremtették meg a gyermekek számára a mulatozáshoz a kedvet. Kisebbek és nagyobbak külön ropták a táncot, a kicsik életkori sajátosságuknak megfelelően az egyszerűbb mozgást kívánó népi játékokat, míg a nagyok – mivel már képesek a bonyolultabb lépéseket utánozni – komoly sárközi táncokat, ugróst és csárdást tanultak. Nem maradhatott el a népdaléneklés, hangszerbemutató sem. A lányok számára külön érdekesség volt a gyönyörű táncruha bemutatása.

Kedden a pizsama-palacsinta partival folytatódott a farsangolás. A gyerekek pizsamában érkeztek reggel az óvodába, párnacsatáztunk, zenére táncoltunk, igazi mulatozó hangulatot teremtettünk. Közben folyamatosan töltöttük és ettük a palacsintát, még palacsintatortát is készítettünk kakaó és lekvár töltelékkel.

Szerda és péntek a farsangi kézműveskedés napja volt, a gyerekek szebbnél szebb munkákat készítettek.
Csütörtökön került megrendezésre a jelmezbál, ami igazi fénypontja a farsangnak, ezt várják a legjobban, erről beszélnek hetek óta a gyerekek játékidőben, ebédidőben, erről suttognak öltözéskor: próbálják titokban tartani, de mégis kíváncsian kérdezik barátaikat: ki minek öltözik?

A farsangolás mindig különleges élmény a gyermekek számára. 3-4 éveseinknek ez volt az első óvodai farsangjuk. Ahogy várható volt, szokás szerint a fiúk jelmezeiben megjelentek a szuperhősök: pókember, nindzsa, lovag, Batman, szamuráj, a lányoknál a klasszikus hercegnős motívumok jelentek meg többségében, igényes, ötletes jelmezekben jöttek.

A mulatozás örömteli része mindig a játék, különféle ötletes játékokkal készültek óvodapedagógusaink: evő-, etető-, ügyességi- és mozgásos versenyekkel.

Képek: Farsang, táncház, játékok

Ezen a héten sokat nevettünk, táncoltunk, játszottunk, tele élménnyel teltek el a napok.

_DSC1040b

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.