Home » Hírek » A Tündérkert óvoda decemberi programjai: Mikulás látogatása, Advent

A Tündérkert óvoda decemberi programjai: Mikulás látogatása, Advent

Mikulás

A gyermekek nagy örömére idén is ellátogatott hozzánk a Mikulás. Csemetéink napok óta gyakorolták a neki szánt dalokat és verseket, hogy viszonozzák a meglepetéseket, amit kaptak tőle. Egész reggel nagyon izgatottak voltak, és reggeli után szinte minden pillanatban úgy hallották, mintha az öltözőben csengő szólna. Amikor végre tényleg a Mikulás csengetett, majd’ kiugrottak a bőrükből. Voltak, akik kissé megszeppenve fogadták Őt, mások viszont az aznap óvodába hozott játékaikat is megmutatták neki. Köszönetképpen elénekelték neki a tanult dalokat és elmondták a verseket. A piros kis csomag sok-sok finomságot rejtett, és azok is fellélegezhettek, akiknek „vaj volt a fülük mögött”, mert szerencsére senki nem kapott virgácsot.

Képek: Mikulás látogatása az óvodában

_DSC0543b

 

♥ ♥ ♥

 

Adventi vásár

Óvodánkban idén is megrendeztük az eddig is nagy népszerűségnek örvendő Adventi Vásárunkat. Az óvodapedagógusok, dajkák és a szülők által készített apró ajándéktárgyak és díszek kerültek eladásra. Aki valami finomságra vágyott, az is megtalálta a saját ízlésének megfelelő édességet a sokféle házi sütemény között. A vásárt két délutánon keresztül tartottuk, és szerencsére bőven akadtak olyan vásárlók, akik mindkét napon találtak kedvükre valót. A vásáron befolyt összeget a gyermekek karácsonyi ajándékaira fordították a csoportok.

♥ ♥ ♥

 

Adventi munkadélután

Az adventi készülődés jegyében a szülők ismét egy meghitt hangulatú délutánt tölthettek együtt gyermekeikkel a csoportokban. Uzsonna után kezdődött a közös tevékenykedés, amikor a gyerekek szüleik segítségével alkothattak. A kisebbeknek egyszerűbb ötleteket kínáltak az óvodapedagógusok, amiket egy kevés segítséggel meg tudtak valósítani, a nagyobbak viszont már bonyolultabb variációkkal találták szemben magukat. Szerencsére volt, aki megkönnyítse az ő dolgukat is, hiszen a szülők ott voltak mellettük a munka során. Készültek így finomabbnál finomabb mézeskalácsok, ajtó- és karácsonyfadíszek, karácsonyfák és sok más szép dísz is. Nagyon kellemesen telt a délután, a karácsonyi készülődés idején jól esik egy kicsit lelassítani, együtt lenni.

Soha Eszter

♥ ♥ ♥

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.