Home » Hírek » Játék világnapja a Tündérkert óvodában

Játék világnapja a Tündérkert óvodában

A Játék Világnapja új esemény óvodánk életében. Körültekintő figyelemmel készültünk erre a napra május 27-én, hogy színvonalas programmal várjuk a játszani vágyókat. Minden szülő szeretne egy kicsit jobban belelátni az óvodai életbe, ez a program lehetőséget biztosít arra, hogy a szülők jobban belelássanak tevékenységeinkbe, megtapasztalják óvodánk hangulatát. A jókedv, vidámság minden közösségre pozitív hatással van, így ennek a rendezvénynek is hatalmas közösségformáló ereje van.
A szülőket az előkészített eszközökkel vártuk és kíváncsian vártuk reakcióikat játékra invitálásunk során. Mi magunk is meglepődtünk, hogy mennyire lelkesen, bátran vágtak bele bármilyen játékba, akár etetőversenyről, vagy sorversenyről volt szó. Szívesen kirakóztak és maguk is meglepődtek, ha egy játékban gyermekük ügyesebbnek bizonyult náluk.

A délután során lehetőség nyílt oldott beszélgetésre pedagógusok és szülők között, családok telepedtek le a fűbe és élvezték az együttlétet, szülőtársak beszélgettek egymással. Egy kis időre eltűntek a hétköznapok gondjai, problémái, örültek egymásnak, szeretettel fordultak egymás felé. A gyerekek arca sugárzott a boldogságtól, amikor apával vagy anyával együtt vettek részt egy-egy játékban.

A program kohéziós ereje felbecsülhetetlen: közelebb hozza egymáshoz a gyermekeket, pedagógusokat, szülőket és a családokat. Egész délután aktív és örömteli játék folyt óvodánkban, gyermekek és szülők egyaránt szívesen vettek részt az általunk szervezett és felajánlott játékokban. A résztvevők pozitív visszajelzései nagy örömet okoztak számunkra.

Bauer Monika     

 

P1360636a

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.