Home » Hírek » Farsang 2016 – Palacsinta- és pizsama nap, jelmezbál és táncház az óvodában

Farsang 2016 – Palacsinta- és pizsama nap, jelmezbál és táncház az óvodában

Farsang hetén nincs ünneplés palacsinta nélkül…
A pizsama és palacsinta napra mindenki felhúzta a legszebb pizsamáját. Ez egy vicces nap volt, hiszen a gyermekek beérkezését követően mindenki az ovis játszó ruha helyett pizsamába öltözve jelent meg a csoportban. De nem ám alváshoz készülődtünk, hanem pizsiben játszottunk egész nap.

Reggeli után elérkezett a palacsinta töltögetés ideje. Változatos ízekben szeretik a gyerekek a palacsintát: lekváros, túrós, kakaós, de a legkedveltebb a nutellás. Kente a tölteléket kicsi-nagy, még palacsinta tortát is készítettünk pudinggal. Közben zenét hallgattunk, táncoltunk, mulatoztunk, hangoskodtunk, ahogyan ez a Farsangi télűzéshez illik.

A további napok is vidáman teltek. Versekkel, télkergető mondókákkal, énekekkel, különböző játékokkal készültek az óvodapedagógusok, ezek mellett szép álarcokat, fejdíszeket készítettek a gyermekek.

A hét fénypontja a Farsangi mulatság, a jelmezes beöltözés. Minden jelmez nagyon ötletes volt. A lányok természetesen hercegnőknek, tündéreknek, királylánynak, a fiúk hősöknek öltöztek, vagy állatjelmezekbe bújtak.

A gyerekek minden évben legjobban a farsangi versenyjátékokat várják. Az óvodapedagógusok leleményességének nincs határa: lufivezetgetés merőkanállal, kanállal tojáshordás, vizes tál tologatása, és a kedvenc evőversenyek: tejszínhab, puding, banán és egyéb nyalánkságok…

A hét lezárásaként a Csillagszemű néptáncegyüttes táncosai, zenészei, tanárai látogattak el hozzánk, akik egy fergeteges táncházzal tették hangulatossá a farsangi mulatozást.
A Csillagszemű Táncegyüttest Timár Sándor koreográfus és Timár Böske táncművész alapította 1993-ban. Népdalokat, Sárközi táncokat (ugróst, lassú és friss csárdást) és népi játékokat tanítottak a korcsoportoknak megfelelően, a táncot élőzenével kísérték.
Nagy izgalommal készülődtünk a gyerekekkel, ezen a napon minden lány pörgős szoknyában jött óvodába, hajukba szalagot kötöttünk, igazi, táncos-lány módjára. A táncok között pihenésként bemutatták és megszólaltatták hangszereiket a zenészek, mely lehetőséget teremtett a gyerekek számára megismerkedni testközelből a hegedűvel, brácsával és a nagybőgővel.

Ezen a héten sokat nevettünk, táncoltunk, tele élménnyel zártuk a téli, farsangi időszakot.

Hart Zsuzsanna

Képek: Farsang 2016

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.