Home » Hírek » Kirándulás Nagykarácsonyba, a Mikulásházba

Kirándulás Nagykarácsonyba, a Mikulásházba

Hetek óta készülődtünk, verssel, énekkel vártuk a Mikulást. Készültek a rajzok, díszítettük a termeket… Elérkezett ez a nap is: nem Ő jön, mi megyünk Hozzá. No, nem az Északi-sarkra, csak ide, Nagykarácsonyba.

Nagy szeretettel fogadtak bennünket. Mindjárt neki is láttak a gyerekek a kézműveskedésnek, mindenki készíthetett valami szépet természetes anyagokból: faág-szeletből szarvast, kukoricacsutkából gyertyát, kukoricaszárból és terményekből ajtódíszt, mikulásvirágot… „Helyi segítő kezek” szorgoskodtak a gyerekek körül. A játék közben megérkezett a Mikulás. Csodálkozva, és érdeklődve figyelték a gyerekek, vajon tényleg az igazi Mikulást látják-e.

Óriási élmény volt számukra a Mikulással való találkozás, sokáig elbeszélgetett a gyerekekkel, a közös találkozás után kis csoportban bemehettek a szobájába, ahol megnézhették a mindent látó távcsövét, a levelekkel teli szekrényeit, együtt varázsoltak, azért, hogy megkapják azt, amire vágynak.

Megnéztük a falusi udvart. Láttunk dámszarvasteheneket, akik lustán heverésztek, nyulakat, kecskéket, pulykát, gyöngytyúkokat. Fel lehetett ülni a kertben parkoló Mikulás-szánra is.

Azt is megtapasztalhatták, milyen a vidéki község, üres az út, könnyen át lehet menni, se zebra, se lámpa, még autók sincsenek, csak nagyon ritkán egy-egy. Biciklivel járnak az emberek.

Elsétáltunk a templomig, de nem láttuk a Betlehemet – nem baj, majd keresünk Betlehemet itthon, a budafoki templomban.

A gyerekek nagyon élvezték ezt a napot, csodát láttak.

Képek: Nagykarácsony, Mikulásház

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.