Home » Hírek » Nyílt nap a kerületi rendőrségen

Nyílt nap a kerületi rendőrségen

A BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitánysága első alkalommal tartott nyíltnapot, melyen óvodánk nagycsoportosai örömmel vettek részt.

A rendőrség épülete előtt tűzoltóautó és mentőautó fogadta az érkezőket, elsőként ezekkel ismerkedtünk.
A tűzoltó- és mentőautók felszerelései iránt nagy érdeklődést mutattak, bár a tűzoltóautót már volt alkalmuk több ízben is megismerni, rendszeresen járunk a kerületi tűzoltólaktanyába.

Izgalmas volt számukra a „rohamkocsi”, ilyet még nem láttak belülről, a mentőszolgálat munkatársai bemutatót tartottak (a legbátrabb gyermek fel is feküdhetett a hordágyra), mindent alaposan megnézhettünk, elmagyarázták, mi mire szolgál, hogyan végzik munkájukat, mi a legfontosabb teendő elsőként egy balesetet szenvedett ember vizsgálatakor, hogyan kell lélegeztetni valakit.

Az épületben egy kedves rendőrnő vezetett minket végig, megtekinthettük, és a gyerekek ki is próbálhatták a rendőrök által használt eszközöket. Felpróbálhatták a rendőrök sisakját, megfoghatták a bilincset, a forgalomirányításra szolgáló rendőrbotot, sőt, még a fegyvereket is kezükbe vehették, megtapasztalhatták, milyen súlya van egy géppuskának. Ez természetesen a fiúk körében aratott nagy sikert, de a lányok is kipróbálták, nem kis örömükre.

A megnézhettük a rendőrség épületét, zegzugos helységeit, legizgalmasabb volt a gyermekek számára a pincesoron kialakított „előállító helység”. Okosan válaszoltak a közlekedésrendészet munkatársának a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos kérdéseire, amiért ajándékot is kaptak.

Érdekes tapasztalatokkal gazdagodva tétünk vissza, az óvodás életbe.

Hart Zsuzsanna   

Képek: Nyílt nap a kerületi rendőrségen

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.