Home » Magunkról

Magunkról

20160119_154010

Óvodánk arculatát a hazai óvodapedagógiai hagyományok tartalmi értékeit megőrizve alakítottuk ki, melynek során figyelembe vettük a helyi sajátosságokat és adottságokat is.

A családi neveléssel együtt hangsúlyt fektetünk a gyermekek testi-lelki gondozására, az érzelmi biztonság megteremtésére, az értelmi fejlődés elősegítésére és a szocializáció minél teljesebb kibontakozására.

A Rózsakert tagóvoda a Rózsakert lakótelep négyemeletes panelházai között, annak  középen helyezkedik el. 1980-ban építették, a kerület egyik legfiatalabb óvodája. Az épület korának modern építési stílusjegyeit viseli. . Az épülethez nagyméretű, fedett terasz és udvarrész kapcsolódik.

A Rózsakert tagóvoda hat csoportos, befogadóképessége 158 fő. A gyermekcsoportok összetétele korcsoportonként homogén, melyeket felmenő rendszerben alakítottunk ki.

Az óvodapedagógusok 2/3-a fejlesztőpedagógus továbbképzésen részt vett, alkalmazzák a Pedagógiai Programban megfogalmazottakat.  A stabillá vált nevelőtestületre jellemző az együttműködés, a közös célok érekében való összefogás. Pedagógiai munkánkat nyitottság, szakmai érdeklődés, tudatosság és folyamatos önképzés jellemzi.

A 2010- es év nyarán óvodánk uniós pályázatból akadály mentesítve lett. A következő változtatások történtek:

A fizikai akadálymentesítés révén a mozgáskorlátozottak számára is megközelíthetőek lett az intézmény, és az épületen belül is akadálymentes lett a közlekedés. Akadálymentesített parkoló, csúszásmentes és szabványos rámpák, korlát és megfelelő szélességű bejárati ajtó segíti a megközelítést, bejutást. Épületünkben egy könnyen és biztonságosan használható, akadálymentes mellékhelyiséget is kialakítottak a mozgásukban korlátozottak számára. Számos ajtót szélesebbre cseréltek, így a kerekes székesek bejuthatnak az irodákba, az óvodai tornaterembe és két csoportszobába.

Az óvodai beszéd jobb megértését szolgáló fix indukciós hurkokat építettek be egy csoportszobába és mobil hurkot helyeztek el a vezetői irodába a hallássérültek kommunikációjának segítésére. A gyengén látókat segíti a tájékozódásban az előtérben elhelyezett, tapintható elemekkel is ellátott térkép. A közlekedő folyosókról nyíló ajtók mellett Braille-írásos táblák is jelzik a helyiségek funkcióját. Az ajtókat kontrasztos festéssel jelölték, a padlóburkolatokon pedig vezetősávokat helyeztek el.

Az akadálymentesítéssel párhuzamosan önkormányzatunk jóvoltából óvodánk összes gyermekmosdója felújításra került, új csempét, mosdót, járólapot és WC csészéket kaptunk.

Óvodánk alapítványa

Szeretnénk megköszönni a szülők támogatását, mellyel alapítványunkat segítették! A befolyt összeget az alabbiakra fordítottuk:

  • Sulitech mozgásfejlődést, egyensúlyérzékelést segítő moduljai- kéz és lábnyom készlet, gerenda, lépcső, nagymozgást fejlesztő szerek
  • Csoportok bútorainak cseréje – játéktartó polcok, szekrények, asztalok, székek, öltöző szekrények
  • Művészeti tevékenységek

További céljaink: újabb lehetőségek kihasználása a gyerekek fejlesztésével kapcsolatos eszközökkel illetve eszközök beszerzésével.

Rózsabimbó Intézményt Segítő Alapítvány

       18027024-1-43

 

Általános tájékoztató

PROGRAMOK

Óvóda nyitvatartási rendje: 6 órától – 18 óráig

Óvoda nyári zárvatartása: 2018. június 18-tól   – 2018. július 13-ig

Befizetés rendje: 

A teljes étkezési díj összege: 525 Ft/nap

Befizetésre vonatkozó időszak Befizetés dátuma
Február január 9

január 23. – PÓT

Március február 13.

február 20. – PÓT

Április március 6.

március 20. – PÓT

Május április 10.

április 24. – PÓT

Június május 8.

május 22. – PÓT

Július június 12.

június 19. – PÓT

Augusztus július 10.

Nincs PÓT befizetés!

Szeptember augusztus 21.

augusztus 28. – PÓT

Október szeptember 11.

szeptember 18. – PÓT

November október 9.

október 16. – PÓT

December november 13.

november 20. – PÓT

Január december 11.

december 18. – PÓT