Home » Hírek » Állatok Világnapja

Állatok Világnapja

20151002_084637

 

1931 óta Assisi Szent Ferencre emlékezve (aki az állatok védőszentje volt) október 4-e az Állatok Világnapja.

 

Pedagógiai Programunkban leszabályozott zöld ünnepként tartjuk meg minden évben.  A csoportok a gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve készülnek játékos feladatokkal a heti tervezésben, (a csoportszobában, udvaron) illetve egy délelőtti átfogó programban.

 

Az óvó nénik a csoportszobákat állatos képekkel díszítik, amelyek jó alapot kínálnak egy-egy beszélgetéshez. Állatokról készült laminált fotók, puzzle játékok, negatív képek kerülnek elő, amik titkon azzal a célzattal készülnek, hogy a gyermekek környezettudatos szemléletét formálják. Tudatossággal építgetjük a gyermekekben a környezetük iránti felelősséget és az azzal harmóniában álló állatszeretetet.

A középső- és a nagy csoportosok állatkerti kirándulást szerveznek, állatmenhelyet, vadasparkot látogatnak meg.

Óvodánkban minden évben egy évben egy évre örökbe fogadunk a szülők- gyerekek szavazatai alapján, egy alapján egy állatot a Budapesti Állatkertből.

Óvoda szinten állatsimogatókat is szervezünk, amelyben a szülőkkel kialakított partneri kapcsolatot erősítve lehet otthonról házi kedvencet, hörcsögöt, tengeri malacot, teknősöket, csigákat, nyuszikat) behozni. Ezeket a kisállatokat a tornateremben helyezzük el és mint egy kiállításon a gyermekcsoportokkal elmegyünk megnézni, megfigyelni őket.

Az udvaron a hét lezárásaként mozgásos és feladatokkal tarkított játékokat szervezünk egy-egy állomáson. Azok megoldásáért állatos nyomdákat lehet gyűjteni. Így zárjuk le a vidám ls hangulatos programsorozatot.

 

20150928_100206  20150928_103226  DSC00644    20151002_103453  DSC00712

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.