Home » Egyéb » Ballagás

Ballagás

20190531_155033

Minden óvodás életében eljön az idő, amikor bezáródnak az óvoda kapui. A játékokkal teli, színes csoportszobát felváltja a tanterem, a gondoskodó dadus nénik és óvó nénik helyett kedves tanító nénik egyengetik majd útjaitokat. A betűk és számok varázslatos világa, új barátok, új kalandok várnak rátok.  Sokan közületek négy éve, a többiek három éve bölcsődésként kerültek ebbe az óvodába. Még tisztán emlékszünk az első napokra, amikor édesanya kezét fogva, bátortalanul, néhányan pityeregve, de annál nagyobb kíváncsisággal léptetek be a csoportszobákba. Nagy szeretettel fogadtunk benneteket a többi óvodás gyerekkel együtt és bizony nagy esemény volt, amikor már nem sírtatok, vagy leszoktatok a cumiról. Az óvodába eltöltött időt igyekeztünk számotokra izgalmassá, érdekessé tenni. Gondoljatok csak a sok érdekes játékra, az izgalmas programokra, a közös barkácsolásokra, mesékre, színházi előadásokra, versenyekre, ahol többen is nagyon szép eredményeket értetek el. Sokat tanultatok, ügyesedtetek az óvodai évek során. Az utóbbi időkben sok apró jele mutatkozott annak, hogy hamarosan iskolások lesztek. Mire is gondolok? A potyogó tejfogacskákra, az egyre rövidülő ágyakra, arra, hogy sokan már a neveteket írjátok a rajzaitokra a jeletek helyett. Ezek mind az bizonyítják, hogy eljött az idő, hogy az ovis zsákot felváltsa az iskolatáska, a játékot és a pihenő időt a tanulás és elinduljatok az iskolába.

Vigyétek magatokkal a szép élményeket, vidámságot, melyben itt éltetek.

Vigyétek magatokkal a szorgalmat, amellyel az iskolában sok-sok ötöst gyűjthettek.

Vigyétek magatokkal a figyelmet, amellyel a tanító néni megtanít írni, olvasni benneteket.

Vigyétek magatokkal a szófogadást, amellyel mindig örömet szereztek szüleiteknek.

És vigyétek magatokkal a szeretetet, amellyel boldogabbá válik az élet körülöttetek.

Ezúton szeretném megköszönni a szülők együttműködését, segítségét. A közös és sikeres munkánk gyümölcsei beértek, melynek köszönhetően a gyerekek biztos alapokkal kezdhetik meg az iskolát.

Egy idézettel szeretnék búcsúzni a ballagó gyerekektől sok örömöt, sok sikert, sok piros pontot kívánva az iskolai évekhez.

“Ha kilépsz az életbe,

Élj sok boldog évet.

Szeress te is úgy bennünket,

Mint ahogy mi téged.”

 

A képeket ezen a linken lehet megtekinteni:

https://drive.google.com/open?id=1oDQsDgt_0QbAbCpd7zqpDnflDswLk-f2

A szülők beleegyezésével kerültek fel a képek. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.