Home » Magunkról

Magunkról

 

DSCN6360DSCN6362

Bemutatkozunk

A XXII. Kerületi Egyesített Óvoda egyik tagóvodája a Maci tagóvoda. Intézményünk csendes, családi házas környezetben, aránylag távol a főútvonaltól található. Két, egymással szomszédosan elhelyezkedő épületben folytatjuk a gyermekek nevelését, ahol törekszünk a homogén csoportok kialakítására. Óvodánkba összesen 144 gyermek jár. 2015. januárjában Európai Uniós pályázat segítségével bővült intézményünk. Az új épületben 2 csoportszoba található 50 férőhellyel. A tervezők mindenre gondoltak: az épület tágas, a csoportszobák hatalmasak, külön mosdóval és öltözővel rendelkeznek. Megtalálható az épületben az eddig annyira hiányzó tornaszoba, fejlesztő-, orvosi-, nevelői szoba.

Személyi feltételeink

Személyi feltételeink ideálisak: 12 óvodapedagógusunk közül 1 szakközépiskolai, 10 főiskolai, 1 egyetemi végzettségű, 3-an rendelkeznek szakvizsgával; többségük hosszú évek óta dolgozik együtt. 6 szakképzett dajka és 2 konyhás, óvodatitkár, kertész, takarító és pedagógiai asszisztens segíti a nevelőmunkát.

Tárgyi feltételeink

Kihasználjuk az új épület adta lehetőségeket, mindegyik csoportunk használja a tornaszobát, a fejlesztő szobában logopédus és utazó gyógypedagógus foglalkozik a gyermekekkel,

Szép, nagy, jól felszerelt udvarral rendelkezünk, megtalálható a domboldal, sík terület, füves és betonozott rész, fedett terasz, amely változatos lehetőséget biztosít a gyermekeknek a szabadban végezhető tevékenységekhez. A kellemes környezet érdekében folyamatosan ültetünk gyümölcs- és díszfákat, díszcserjéket pályázatok segítségével, valamint a hagyománnyá vált udvarszépítő hetünkön a szülők segítségével; kialakítottunk virágos- és zöldséges kertet, melyet a gyermekekkel közösen gondozunk.

Óvodánkat támogató alapítványunk, a Micimackó Alapítvány segítségével és sikeres pályázatok írásával folyamatosan bővítjük felszerelésünket (bútorok, fejlesztő játékok, sporteszközök folyamatos fejlesztése, cseréje).

Kapcsolat a szülőkkel

Nagy hangsúlyt fektetünk a szülők és az óvoda jó kapcsolatának alakítására. A Szülői Közösség vezetőivel évente 3 alkalommal tartunk megbeszélést, ahol elmondhatják észrevételeiket, javaslataikat. Több hagyománnyá vált rendezvényünk szervezésében nyújtanak segítséget. Minden év őszén udvarszépítő hetet szervezünk, ahol a szülők segítségével szépítjük, javítjuk, fejlesztjük udvarunk eszköztárát. Ősz végén Egészséghetet tartunk, azon belül a „Tök jó nap”-on sütőtököt faragunk, főzünk, süteményt sütünk, tökmagot ropogtatunk. Az Adventi játszó délutánon, a Maci napon és a Húsvéti játszó délelőttön a szülők gyermekeikkel közösen kreatívkodhatnak.  December elején várjuk a Mikulást, a hónap közepén pedig közösen ünnepeljük a Karácsonyt. Fergeteges jelmezbállal és Kisze-báb égetéssel űzzük el Farsang idején a telet, tavasszal várjuk a Nyuszit, és hímes tojást keresünk az udvaron a fűben. Május elején köszöntjük az Édesanyákat, május végén pedig elbúcsúztatjuk az iskolába készülő nagycsoportosokat. Megemlékezünk a Víz világnapjáról, a Föld napjáról és a Madarak és fák napjáról is. Évente egy alkalommal, tavasszal a szülők segítségével szervezzük az Alapítványi játszóházat.  Ezt a rendezvényt az óvoda dolgozói és a szülők közösen szervezik, minden évben bővítve a tevékenységek kínálatát. A gyermekek és a szülők nagyon kedvelik, várják a rendezvényt. A játszóház bevételét mindig egy előre kitűzött célra, az óvoda fejlesztésére fordítjuk.

Tagóvodánk vonzáskörzete a http://budafokteteny.hu/intezmenyek/oktatas oldalon, a XXII. Kerületi Egyesített Óvoda tagóvodáinak vonzáskörzete linken érhető el.

Éves program 2018-19.: 

2018-19.-programok ok

Alapítványunk:

Alapítványunk neve: Micimackó Alapítvány.

Adószámunk: 19677189-1-43

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki adója 1%-ával támogatott bennünket!

Általános tájékoztató:

Óvoda nyitvatartási rendje: 6 órától 18 óráig

Óvoda nyári zárása: 2019. június 17 – 2019. július 12.

Befizetés rendje:

A teljes étkezési díj összege: 525 Ft

Befizetésre vonatkozó időszak

Befizetési nap

Február Január 08.

Pótbefizetés: január 22.

Március Február 12.

Pótbefizetés: február 19.

Április Március 12.

Pótbefizetés: március 19.

Május Április 09.

Pótbefizetés: április 16.

Június Május 07.

Pótbefizetés: május 21.

Július Június 04.

Pótbefizetés: június 12.

Augusztus  Július 09.

Pótbefizetés: július 16.

Szeptember Augusztus 13.

Pótbefizetés: augusztus 27.

Október Szeptember 10.

Pótbefizetés: szeptember 17.

November Október 08.

Pótbefizetés: október 15.

December November 12.

Pótbefizetés: november 19.

2020. január December 10.

Pótbefizetés: december 17.