Home » Magunkról

Magunkról

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS

Intézményvezetői levél

Szülői kérelem hosszabb idő igazolás

DSCN6360DSCN6362

Bemutatkozunk

A XXII. Kerületi Egyesített Óvoda egyik tagóvodája a Maci tagóvoda. Intézményünk csendes, családi házas környezetben, aránylag távol a főútvonaltól található. Két, egymással szomszédosan elhelyezkedő épületben folytatjuk a gyermekek nevelését, ahol törekszünk a homogén csoportok kialakítására. Óvodánkba összesen 157 gyermek jár. 2015. januárjában Európai Uniós pályázat segítségével bővült intézményünk. Az új épületben 3 csoportszoba található. A tervezők mindenre gondoltak: az épület tágas, a csoportszobák hatalmasak, külön mosdóval és öltözővel rendelkeznek. Megtalálható az épületben az eddig annyira hiányzó tornaszoba, fejlesztő-, orvosi-, nevelői szoba.
2018 szeptemberétől autizmus spektrumzavarral küzdő gyermekeket nevelését is vállaljuk, melyben gyógypedagógiai asszisztens és utazó gyógypedagógusok segítik munkánkat.

Személyi feltételeink

Óvodapedagógusaink főiskolai végzettséggel rendelkeznek, munkájukat szakképzett dajkák, pedagógiai és gyógypedagógiai asszisztensek, óvodatitkár, konyhai dolgozók, kertész, takarító segítik.

Tárgyi feltételeink

Kihasználjuk az új épület adta lehetőségeket, mindegyik csoportunk használja a tornaszobát, a fejlesztő szobában logopédus és utazó gyógypedagógus foglalkozik a gyermekekkel,

Szép, nagy, jól felszerelt udvarral rendelkezünk, megtalálható a domboldal, sík terület, füves és betonozott rész, fedett terasz, amely változatos lehetőséget biztosít a gyermekeknek a szabadban végezhető tevékenységekhez. A kellemes környezet érdekében folyamatosan ültetünk gyümölcs- és díszfákat, díszcserjéket pályázatok segítségével, valamint a hagyománnyá vált udvarszépítő hetünkön a szülők segítségével; kialakítottunk virágos- és zöldséges kertet, melyet a gyermekekkel közösen gondozunk.

Óvodánkat támogató alapítványunk, a Micimackó Alapítvány segítségével és sikeres pályázatok írásával folyamatosan bővítjük felszerelésünket (bútorok, fejlesztő játékok, sporteszközök folyamatos fejlesztése, cseréje).

Kapcsolat a szülőkkel

Nagy hangsúlyt fektetünk a szülők és az óvoda jó kapcsolatának alakítására. A Szülői Közösség vezetőivel évente 3 alkalommal tartunk megbeszélést, ahol elmondhatják észrevételeiket, javaslataikat. Több hagyománnyá vált rendezvényünk szervezésében nyújtanak segítséget. Minden év őszén udvarszépítő hetet szervezünk, ahol a szülők segítségével szépítjük, javítjuk, fejlesztjük udvarunk eszköztárát. Ősz végén Egészséghetet tartunk, azon belül a „Tök jó nap”-on sütőtököt faragunk, főzünk, süteményt sütünk, tökmagot ropogtatunk. Az Adventi játszó délutánon, a Maci napon és a Húsvéti játszó délelőttön a szülők gyermekeikkel közösen kreatívkodhatnak.  December elején várjuk a Mikulást, a hónap közepén pedig közösen ünnepeljük a Karácsonyt. Fergeteges jelmezbállal és Kisze-báb égetéssel űzzük el Farsang idején a telet, tavasszal várjuk a Nyuszit, és hímes tojást keresünk az udvaron a fűben. Május elején köszöntjük az Édesanyákat, május végén pedig elbúcsúztatjuk az iskolába készülő nagycsoportosokat. Megemlékezünk a Víz világnapjáról, a Föld napjáról és a Madarak és fák napjáról is. Évente egy alkalommal, tavasszal a szülők segítségével szervezzük az Alapítványi játszóházat.  Ezt a rendezvényt az óvoda dolgozói és a szülők közösen szervezik, minden évben bővítve a tevékenységek kínálatát. A gyermekek és a szülők nagyon kedvelik, várják a rendezvényt. A játszóház bevételét mindig egy előre kitűzött célra, az óvoda fejlesztésére fordítjuk.

Tagóvodánk vonzáskörzete a http://budafokteteny.hu/intezmenyek/oktatas oldalon, a XXII. Kerületi Egyesített Óvoda tagóvodáinak vonzáskörzete linken érhető el.

Éves program 2019-20.: 

2019-20.-Éves programok

Alapítványunk:

Alapítványunk neve: Micimackó Alapítvány.

Adószámunk: 19677189-1-43

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki adója 1%-ával támogatott bennünket!

Általános tájékoztató:

Óvoda nyitvatartási rendje: 6 órától 18 óráig

Nyári zárás: 2020. július 13. (hétfő) – 2020. augusztus 07. (péntek).

Befizetés rendje:

A teljes étkezési díj összege: 525 Ft

Befizetési nap Befizetésre vonatkozó időszak
Február 11.

Február 18. – pót

Március hó

Március hó

Március 10.

Március 17. – pót

Április hó

Április hó

Április 07.

Április 21. – pót

Május hó

Május hó

Május 12.

Május 19. – pót

Június hó

Június hó

Június 09.

Június 23. – pót

Július hó

Július hó

Július 07.

Július 21. – pót

Augusztus hó

Augusztus hó

Augusztus 18.

Augusztus 25. – pót

Szeptember hó

Szeptember hó

Szeptember 08.

Szeptember 22. – pót

Október hó

Október hó

Október 13.

Október 20. – pót

November hó

November hó

November 10.

November 17. – pót

December hó

December hó

December 08.

December 15. – pót

2021. január hó

2021. január hó