Home » Hírek » Maci nap az óvodában

Maci nap az óvodában

2020. február 3-án rendeztük meg hagyományos Maci napi kézműves délutánunkat, melyen a gyermekek szüleikkel, testvéreikkel közösen tevékenykedhettek.

A gyermekekkel már előző héten sokat készülődtünk: medvét színeztünk, vágtunk, ragasztottunk. Sokat beszélgettünk rólunk: hol élnek, hogy néznek ki, mivel táplálkoznak, és mi történik akkor, ha a barlangból kilépve megpillantják árnyékukat. Megismerkedtünk több medvés mondókával, verssel, mesével és különféle játékokkal is. A hét végére az óvoda minden szegletéből macik köszöntek vissza a kedves látogatóknak.

Végül elérkezett a várva várt hétfő. Ekkor minden csoportban más és más technikával ismerkedhettek a gyermekek és a szülők. Készült jegesmedve papírtányérból, barnamedve gyurmából, színes papírból vágással-ragasztással. A nagycsoportosok medvés könyvet gyártottak, melynek borítóját papírfűzéssel alakították ki. A kézműveskedés után igazi eszem-iszom, dínom-dánom vette kezdetét: a gyermekek örömmel fogyasztották el a szülők által hozott enni- és innivalót, melyet ez úton is köszönünk.

Úgy láttuk, mindenki nagyon jól érezte magát, várjuk a következőt!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.