Home » Hírek » Egészséghét, Tök jó nap

Egészséghét, Tök jó nap

Óvodánkban minden évben nagy sikere van az Egészséghét projektünknek, ami a Tök jó nap köré épül. A gyermekek ilyenkor előszeretettel fogadják el az olyan ételeket is, amelyeket egyébként nem ennének meg, így egy kicsit közelebb tudjuk hozni hozzájuk a változatos, egészséges táplálkozást. Kóstolókat szervezünk különféle zöldségekből, gyümölcsökből, kompótot, salátát készítünk, melyben ők is aktívan részt vesznek. Ezek mellett természetesen sütőtökből készült ételekkel, süteményekkel is találkoznak, melyeknek a kezdeti “nem szeretem” után nagy sikere van.
Kézműves tevékenységeink témáját szintén a tök határozza meg. Ebben az évben volt, ahol gyurmából formáztak tököt, mások festettek ecsettel, fülpiszkálóval, de akadt olyan csoport is, ahol tökmaggal díszítettek a gyermekek.
A hét fénypontja egyértelműen a töklámpások faragása, melyeket a gyermekek saját ötleteikkel is színesítenek. Így készült idén “tökmacska” is, melyet az óvoda bejáratához helyeztünk el. Mindenki a csodájára járt! A kifaragott töklámpások jó szolgálatot tesznek alvásidőben, ahol kivilágítva őrzik a gyermekek álmát.
Összességében tök jó hét volt, várjuk a következőt!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.