Home » Hírek » Hang világnapja a Szelmann Házban

Hang világnapja a Szelmann Házban

Április 21-én, a Füles csoport részt vett a Hang Világnapja alkalmából tartott rendezvényen a Szelmann Házban. Zenebatyu nevű programon sok érdekes, mókás dolgot láthattak, hallhattak a gyermekek, azt is megtudhatták, hogy akár otthon is tudnak hangszereket készíteni. Szívószálból készült hangszerekkel különböző magasságú hangokat mutattak be és azt is megtudhatta mindenki, hogy hogyan készíthető el házilag szívószálakból pánsíp. Jót nevettek a gyermekek akkor, mikor hallották, milyen mély hangot adott ki a másfél méter hosszú szívószál, míg a rövid csak csipog.

hang napja1 Hang napja

Egy kis zenedoboz által megtapasztalható volt, hogy a hangok hogyan rezegnek. Az önmagában halk zenedoboz egy ajtóra helyezve hangossá vált, míg egy puha, párnás széken ismét halkan szólt. Ez jól példázta, hogy a nagyobb, kemény felület a hangok rezgését jobban továbbítja, jobban hallható. Egy hosszú szívószál “lépcsőn” lehetett is látni, hogy ha egy kicsi rezgés elindul, akkor hogyan jut tovább, s így a hangrezgések is ugyanígy működnek.

Volt vonat kürt hang, szaxofon és a végén még egy különleges bemutató: járóbotot fújva a “csodahangszereket” megszólaltató Sőnfeld Mátyás a Tavaszi szél kezdetű dalt adta elő a gyermekek énekhangjával kísérve!

Mindezek az izgalmak és csodák után egy kis csemegével térhettünk vissza az óvodában, ahol megkaptuk a visszajelzést a délelőttről: arról beszélgettek a gyermekek, hogy : “Tudod, a röviddel lehet magas hangot kiadni!…”

 

BN

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.