Home » Hírek » “Utolsó” cikk

“Utolsó” cikk

Kedves Olvasók!

Lassan véget ér egy szép időszak a Napvirág nagycsoport életében.

Döcögősre sikerült az utolsó pár hónap, de minden napot kihasználunk, hogy egy kicsit pótoljunk a bepótolhatatlanból.

naprendszerEzzel a cikkel búcsúzom. Egy olyan témával foglalkoztunk, ami kicsiket és nagyok nagyokat érdekel a NAPRENDSZER!

Megmozgatta a gyerekek fantáziáját, tágra nyílt szemekkel hallgatták a sok ismeretlent és persze hozzátették a maguk tudományos véleményét is.

Már régen tervbe vettem, sikerült úgy elkészíteni 3D makettben, hogy könnyen megértették a gyerekek az alapokat. Megismerték a fontos bolygókat, jellemzőit, nevüket. Mi az, hogy csillag és bolygó. Miért csodálatos a Föld, miért kell vigyáznunk rá!

Sikerült megértetni az oxigén és széndioxid körforgását. Miért kell annyi erdő, környezetvédelem, azt a magot nem elég korán elvetni!.

napfestésLemodelleztük a fontosabb körforgásokat. Nyolc bolygó a nap körül + a hold. Nem volt egyszerű, sokat nevettünk és a terem, épp hogy elég lett.  Mennyi az 1 év, mi a súlytalanság, mi védi a földet. Ki lépett először a holdra és ki volt az első űrhajós és, Farkas Bertalanról sem feledkeztünk el!nap

Érdemes velük tovább kutatni. Megnéztük „Glóbi” meséit és dalát.

 Gyönyörű képeket készítettek, színeztek, vágtak festettek, egymásnak is segítettek. Látszik rajtuk, hogy mennyire megérintette őket ez a téma. Az óvoda óvónénijei is megdicsérték a munkákat.

Jó volt Veletek együtt lenni  Napvirág nagycsoport! Kívánom,legyetek boldogok gyerekek a következő években is!

                                            

Tóth Amaryll

Óvodapedagógus

 

A képek közzétételét a szülők engedélyezték.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.