Home » Hírek » “Piros, fehér, zöld…”

“Piros, fehér, zöld…”

IMG_20200313_103358Rendhagyó  módon emlékeztünk meg ebben az évben nemzeti hőseinkről, az 1948-as szabadságharc évfordulóján. Március 15.-én virágot szoktunk elhelyezni a kastélyparkban található emlékműnél, de most a rendkívüli helyzetre való tekintettel mindenki saját csoportjában ünnepelt.

Pipacs csoportosaink is – mint az óvoda minden tagja- szép ünnepi ruhába öltözve érkeztek az óvodába. Miután egész héten készültek a szebbnél-szebb nemzeti színű virágok, zászlók, pillangók most ezekkel felszerelkezve meneteltünk, miközben énekeltük kedvenc katonás dalainkat:IMG_20200313_103718 “Aki nem lép egyszerre…, Menetel az ezred…”. A nagyobbakkal huszárnóták éneklésével még tovább színesítettük az ünneplést. Beszélgettünk a régi eseményekről és még egy igazi ágyúgolyót is megnézhettünk, megfoghattunk egyik kollégánk jóvoltából. A kiscsoportosainknak a  Margaréta nagycsoportosok tették igazán emlékezetessé ezt a napot, ugyanis  nem csak verset mondtak nekünk, hanem még egy magyaros táncot is előadtak. A lányok tulipános pártája és a fiúk huszárcsákója igazán szépen kiegészítette előadásukat. 

IMG_20200313_104246Nem így terveztük ugyan, de fontosnak tartottuk, hogy ne szakítsuk meg hagyományainkat, gyermekeink részesei lehessenek  a nemzeti ünnepnek, megtapasztalhassák az  összetartozás érzését. 

T.Zs.

A képek közzétételét engedélyezték.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.