Home » Hírek » “Iszkoljon a tél!”

“Iszkoljon a tél!”

“Kisze, kisze , kiszebáb / Rongyos már a rokolyád.

Tüzet hozok, vizet hozok,/ Napsugárban pernye potyog.

Iszkoljon a tél!”

kiszeFebruár 28.-án várva-várt napra ébredtek gyermekeink. Hosszú évek óta, mindig a farsangi időszak vége felé megrendezzük hagyományos “Téltemetésünket”, ezzel is siettetve egy kicsit a tavasz érkezését. Most sem volt ez másképp. Sajnos ebben az évben az időjárás nem volt segítségünkre, hiszen esett az eső, viharosan fújt a szél. Egész héten erre a napra készültünk, ezért most kicsit csalódottak voltunk, de úgy gondoltuk nem adjuk fel a tervünket.

kisze1Ha nem is mehettünk ki az utcára – bár a lakótelepen élők már várták a szokásos felvonulást- megrendeztük az óvoda épületén belül. Margaréta és Csillagvirág csoportos óvónénik a hét elején elkészítették a telet jelképező “Kisze bábot” és most mögötte felsorakozott az óvoda apraja-nagyja. Sípokkal, dobokkal, dudákkal, kereplőkkel  és mindenféle zajkeltő eszközzel felszerelkezve, télűző rigmusokat mondogatva  olyan csörömpölést csaptunk miközben bejártuk az óvodát, hogy a tél biztosan menekülésbe kezdett.

kisze2Mi sem bizonyította ezt jobban mint, hogy a felvonulás végére a nap is kisütött és melengetni kezdte a földet. Bár a “tél” elégetése elmaradt, úgy gondolom igazán eredményesek voltunk és mindent megtettünk amit lehetett, most már a “Tavasztündéren” a sor, hogy rügyet fakasszon a fákon, ébressze az alvó természetet.

“Jöjj el új tavasz, jégtörő, sugaras!

Süss fel napsugár, minden ember téged vár!”

T.Zs.

A képek közzétételét engedélyezték.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.