Home » Hírek » Nekünk a legszebb szín a bronz!

Nekünk a legszebb szín a bronz!

sportverseny 1 sportverseny 2

Minden évben tavasszal, immár 21 éve, 14 óvoda méri össze ügyességét, gyorsaságát a kerületi csapatversenyen. Mint mindig, idén is a nagycsoportosok között kerestük azt a 8 gyermeket, akikkel elindultunk a versenyen. 1 hónappal a rendezvény előtt előkerültek azok a sporteszközök, amelyek a verseny kellékei: bóják, tollas ütő babzsákkal, labda, frizbik. A gyerekek minden versenyszámot élveztek, többször is szerettek volna végigmenni a pályán. Próbáltunk, tanakodtunk, melyik gyermek melyik versenyszámban a leggyorsabb, legügyesebb. Mert kellett mindkettő! A szlalom futásban, a páros alagút váltóban a gyorsaság számított. A labdagurításban, a frizbik bójákra helyezésében és összeszedésében, a babzsákok tollas ütővel való cipelésében az ügyességre is szükség volt. A csapat hamar összeállt. 6 kisfiú és 2 lány képviselte óvodánkat a Rózsakerti Iskolában megtartott versenyen.

Nagy izgalommal vártunk mindenkit a megbeszélt helyen, majd a gyerekek és mi, kísérők és felkészítők felvettük óvodánk jelképével dísztett pólóját. A bemelegítés után a sorsolás következett, az utolsó, 4. futamban indulhattunk. Végignéztük a többi óvodát, megfigyeltük a technikájukat, és láttuk, hogy a mi csapatunknak is lehet esélye egy jobb helyezésre. Mikor a mi futamunk következett, bátran álltak fel a rajtvonalhoz. Dinamikusan, minden ügyességüket és gyorsaságukat beleadva futották végig az 5 versenyszámot, mindegyikben ELSŐKÉNT ÉRTEK CÉLBA!!! Így futam elsőként bekerültünk a legjobb 4 közé!

sportverseny 3 sportverseny 5

Rövid pihenő következett nekünk, míg a többi óvoda a további helyezésekért versenyzett. Következett a döntő! A csapatunk büszkén állt ki a legjobbak közé. 3 versenyszámban kellett végigmenni. A lehető legtöbbet hozta ki magából mindenki, de az eredményhirdetésre várni kellett. Egyre fokozódott az izgalom, mikor egymás után szólították az óvodákat az utolsótól az első felé haladva. Végre, a 3. helyezésnél meghallottuk óvodánkat, így büszkén, elégedetten vonult ki is csapatunk átvenni a megérdemelt nyereményt: rengeteg játékot, kupát, és természetesen minden kisgyermek nyakában ott csilloghatott a bronzérem! Kissé fáradtan, de boldogan álltak a fényképezők elé.

Külön megköszönjük a szurkoló szülőknek, testvéreknek azt a hangulatot, amely betöltötte az iskola tornatermét! A legjobb szurkoló csapatnak járó díjat biztosan nekik ítélnék meg!

A csapatot a Margaréta csoportból Háger Erzsébet tagóvoda vezető és Obernyik Lívia készítette fel.

Végezetül jöjjenek a mi kis nyerteseink, akiknek óvodánk a bronzérmet köszönheti:

Margaréta csoport:

Németh Adél

Tranger Emma

Balogh Bence

Horváth Barnabás

Huszár Bence

Németh-Tóth Szabolcs

Csillagvirág csoport:

Lovász Levente

Kacsó Roland

Köszönjük a kitartó, lelkes munkát, amelyet félig játéknak, félig már komoly versenynek vettek! Ugyan a részvétel a fontos, de mindenkinek felejthetetlen napot szereztek! Nekünk a bronz csillog a legszebben! Büszkék vagyunk Rátok!!!!!

O.L.

2 Responses so far.

  1. Szenogradi Zita szerint:

    Nagyon nagyon büszkék vagyunk mi is a gyerekekre és a pedagógusokra is, akik a pár év óvodai élet alatt becsülettel és szeretettel nevelik gyermekeinket a kitartásra, fegyelemre, figyelemre, összetartásra… gratulálunk Bartók ovi :)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.