Home » Hírek » Nyílt nap a Margarétáknál

Nyílt nap a Margarétáknál

Livi nyílt nap 7 Livi nyílt nap 1

A pénteki napot várta a legjobban mindenki. Sorban érkeztek a rendhagyó napra anyukák, apukák, gyerekek. Barkácsolással vártam mindenkit. A Víz világnapjához kapcsolódva cápát és teknőst lehetett készíteni papírtányérból vágással, ragasztással, festéssel. Volt olyan szülő, aki a gyerek mellett maga is barkácsolt egy-egy állatot.

Livi nyílt nap 15 Livi nyílt nap 16

Betekintést nyerhettek, hogyan zajlik a reggeli, a gyerekek önállóan előkészítik a reggeliző asztalt, öntenek és megkenik a kenyerüket. A reggeli végén leszedik az asztalt, és kitolják a kocsit.

Tartalmas játék volt a délelőtt folyamán, leginkább társasoztak a szülőkkel, vagy konstruáló játékból próbáltak építeni.

Livi nyílt nap 3 Livi nyílt nap 4

Livi nyílt nap 10 Livi nyílt nap 9

Aztán elkezdődött a „nagy utazás”. Körbejártuk a Földet 7 nap alatt. Induláskor megbeszéltük milyen évszakban és milyen napon indulunk. Megszámoltuk, mennyien indulunk útnak. Aztán becsomagoltuk a bőröndöt. Mindenki tehetett bele valamit úgy, hogy megismételte, mit tettek bele az előtte lévő gyerekek. Utaztunk repülővel és vonattal. Ha „s” hangot, mint a vonat, hallottak a szóban, akkor vonaton ültek, és a szőnyegre kellett szaladniuk, ha „zs” hangot, mint a repülő hangja, akkor a terem közepére. Megérkeztünk az első földrészre. Megbeszéltük, ha 1 nap telt el, akkor milyen nap van ma. Térképen megnézték, milyen állatok élnek ezen a részen. Mivel itt hideg van, mozognunk kellett, hogy ne fázzunk. Igaz/hamis játék következett: ha olyat mondok, ami igaz, nyújtózkodniuk kellett, ha olyat, ami hamis, le kellett guggolniuk. Majd tovább utaztunk autóval. Hosszú volt az út, hogy ne unatkozzunk, Mire gondoltam? játékot játszottunk. Be kellett fejezniük egy elkezdett szótagot: ba…, ma….Megérkeztünk a következő földrészre. Ide utánunk jöttek az anyukák és apukák. De beesteledett, így kellett megtalálniuk egymást. A gyerekeknek csukott szemmel, tapintás útján kellett felismerniük szüleiket. Volt nagy nevetés, amikor egy-egy gyermek tévesztett, de nagyon élvezték a játékot. Aki megtalálta az anyut, vagy aput, beleülhetett az ölébe. Majd együtt továbbmentünk, ismét eltelt egy nap, megbeszéltük, milyen nap van ma. Az Antartktiszon is megnéztük az állatokat. Mivel itt hideg van, mozognunk kellett. Egyik kedvenc körjátékunkat, A Győri Györgynek játszottuk közösen. A gyerekeknek nagyon tetszett, hogy szüleik is táncra perdültek.

Livi nyílt nap 14 Livi nyílt nap 12

Majd elbúcsúztunk, a szülők „visszarepültek” a helyükre, mi tovább hajóztunk Afrika felé. Mi jut eszedbe róla? asszociációs játékkal hajóztunk. Mondtam egy induló szót (nap), mi jut eszedbe róla? Jól sikerült, mivel már többször próbáltunk ilyen játékot a gyerekekkel. Afrikába érve megint megbeszéltük, milyen nap van, megnéztük az itt élőállatokat. Ázsia felé vettük az irányt, közben „Mit visz a kishajó-t” játszottunk. Ebben már ügyesek, sokszor előkerül ez az anyanyelvi játék, várakozási időben. Ázsiában megnéztük az állatokat, majd gyorsan hazarepültünk. Visszaérkezve megnéztük, mindenki megvan-e. Sorba tapsoltam mindenki nevét, amit ritmustapssal vissza kellett mondaniuk. Örömmel néztek körül a csoportszobában, ahol a mindennapokat töltik, majd megkértem őket, csukják be a szemüket. A csoportszoba tárgyaira kérdeztem rá: milyen színű a függöny, mennyi ajtó-ablak van a teremben, mennyi lámpa van, van-e piros játéktároló dobozunk, stb. A gyerekek nagy része rendkívül jó megfigyelő, így ez a feladat nem okozott gondot. Befejezésül, mert az utazáson mindenki nagyon ügyes volt, választhattak ajándékot. De nem volt olyan egyszerű! A Twister karikáit 5×5-ös formában összeraktam, és minden karikába került egy-egy ajándék. Aki meg tudta mondani, hogy abban a sorban, egy bizonyos karikában milyen ajándék van, az az övé lehetett. Volt, akinek könnyen ment, volt, akinek rávezetéssel. De ezt a napot mindenki élménnyel zárta, amelyben észre sem vették, hogy feladatokat oldanak meg, egyszerűen játszottak egy jót! Sok gyermeket péntek révén hazavittek, többeket ebéd után. Szülők, gyerekek egyaránt jól érezték magukat ezen az utolsó nyílt napon.

O.L.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.