Home » Hírek » „Mesevarázs”

„Mesevarázs”

ovi színház T.Zs. 1 ovi színház T.Zs. 2

Igazán szép és élményekkel teli nap kezdődött március 22-én óvodánkban. Nem csak azért volt rendkívüli, mert ez a nap, a „Víz Világnapja”, hanem azért is, mert ellátogatott hozzánk a Pillangó Bábszínház. Régi, kedves ismerősünk, már sok szép percet szerzett gyermekeinknek meséivel. Most sem történt másként. Amikor gyülekezni kezdtek a csoportok izgatott zsongás közepette helyezkedünk el, ki a szőnyegen ülve, ki pedig a padokon talált kényelmes helyet magának, olyat, ahonnan jól lát és élvezni tudta az előadást. Amikor megszólalt a zene, hirtelen csend lett a „nézőtéren” és már kezdődött is az előadás: a lusta és szorgalmas leány története.

ovi színház T.Zs. 3 ovi színház T.Zs. 4

Karakteres bábokkal, egyszerű, de szemléletes háttérrel és hangulatos zenével jelenítette meg a mesét. A kedves hang és dinamikus beszédmód még jobban fokozta a történet által keltett izgalmakat. Fellelhető volt sok olyan klasszikus meseelem, mely garantálja az óvodáskorú gyermekeknek az elmélyült irodalmi élményt: a hármas próbatétel izgalma – sikerül-e megtenni? A szorgalmas és lusta közti ellentét és végül a megnyugtató befejezés: a jó elnyeri méltó jutalmát, a lusta pedig a büntetését.

ovi színház T.Zs. 5 ovi színház T.Zs. 6

Gyermekeink figyelmét mindvégig lekötötte az előadás, feszült figyelemmel kísérték a szorgalmas lányt, ahogyan megszabadította a kemencét a pókhálótól, megtisztította a kutat és énekelt az almafának. Nagy volt az örömük akkor is, amikor a tündér szorgalmáért kincses ládikával jutalmazta őt. Ugyanekkora izgalom követte a lusta leány vándorlását és nagy nevetés kísérte a mindig visszatérő mondását – „Csak nem fogok odamenni a csacsa-vacsa lábacskáimmal?” és „Csak nem fogom bepiszkolni a csecse-becse kezecskéimet?”-, mellyel lustaságát magyarázta. Ahogyan már lenni szokott a mesében, meg is lett a méltó jutalom a tündértől: egy zsák béka a kincsek helyett. Jót nevettünk rajta. De, hogy igaz legyen a mondás: „minden jó, ha a vége jó” a szorgalmas lány megosztotta jutalmát és boldogan éltek tovább. Nagy tapssal jutalmaztuk az előadást, majd készülődni kezdtünk, hogy még a szép napsütést is élvezhessük egy kicsit ebéd előtt.

Tóth Zs.

2 Responses so far.

  1. Szenogradi Zita szerint:

    Köszönjük a részletes leírást, nagyon jó érzés olvasni a gyerekek élményeit!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.