Home » Árnyaskert » Hóemberek világnapja a Sárga Méhecske csoportban
snowman-2995146_960_720

Hóemberek világnapja a Sárga Méhecske csoportban

Ki ne ismerné a jókedvű hóembert? Amikor leesik a hó, szinte úton – útfélen különböző egyedi formában találkozhatunk ezzel a vidámságot sugárzó figurával.

Van, akié három részes, van, akié hétköznapi, van, akié szinte felér egy művészeti alkotással, de mindnek megvan a maga bája, talán ezért is ünnepeljük a világnapját minden év január 18-án.

Az óvoda Sárga Méhecske csoportjában is megemlékeztünk erről a napról, aminek alkalmából a gyerekek reggel tetőtől talpig hófehérbe öltözve érkeztek meg. Volt, akinek még igazi gombjai is voltak, mintha tényleg ő maga is hóember volna. Az alábbi dal nem is lehetne aktuálisabb, sokszor fel is hangzott a délelőtt folyamán:

Az egész napnak a hó volt a vezérfonala, kezdve azzal, hogy csodás hóesést varázsoltunk tépett papírdarabokból a csoportszobában, majd szintén papírból gyúrtunk hógolyókat és hatalmas csatát rendeztünk (amit aztán később az udvaron igazi hóval is megismételtünk).

Majd párokba rendeződve emberi hógolyókat görgettünk, hogy egy kis testmozgás is legyen a játékban. Pihenésképpen, hogy az eljátszott energiákat pótoljuk, hópehely evő versenyt rendeztünk, melynek keretén belül kéz nélkül kellett pattogatott kukoricát enni. Elvégre a hóembernek sincs rendes keze és ujjai, amivel ehetne.

Levezetésként hóbuckákon ugráltunk, majd a buckák között szlalomozva szánkóversenyt rendeztünk, végül pedig pedig mivel kisütött a nap, lazító gyakorlat keretében elolvadtak a beöltözött hóembereink.

Természetesen, az udvaron a friss hóból is megkíséreltük egy igazi hóember megépítését, de sajnos a porhó állaga erre nem alkalmas, így maradt a hóangyal készítés, az viszont így is biztos, hogy a gyerekek nagyon élvezték ezt a napot, és tartalmas délelőttön vehettek részt.

Galambvölgyi Ágnes

óvodapedagógus

snowman-2995146_960_720

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.