Home » Hírek » Medve Nap az Árnyas kert Tagóvodában

Medve Nap az Árnyas kert Tagóvodában

DSCF5132

Február első nagy eseménye egy néphagyományhoz és a medvéhez kapcsolódik, ugyanis Gyertyaszentelő napján  választ kaphatunk arra, vajon közeleg – e a jó idő avagy még várnunk kell a tavaszra. A hagyományőrzésnek fontos szerepe van óvodánk  programjában, ezért ezzel az eseménnyel is kiemelten foglalkozunk, egész február 2-i hetünk e körül forgott a Sárga Méhecske csoportban.

Mackó álarcot készítettünk a gyerekekkel, amit aztán a szabad játékban is használtak, hiszen medvebarlanggá alakították a csoport egy részét és ők váltak medvebocsokká.

Akinek volt kedve készíthetett fakanálból medve bábot is. Emellett l ehetőségük nyílt a gyerekeknek a mézkóstolásra és málnaevésre is, amit nagyon élveztek.

Természetesen a Medve – héten nem maradhatott el  az idén immár harmadszorra megrendezett, hetet lezáró Medveszépségverseny sem. Mindenki a saját mackóját nevezte a versenyben, volt kicsi, nagy, világos és sötétbarna is.  Az első három helyezett apró ajándékkal lett gazdagabb, de persze a versenyzők mindegyike oklevélben részesült, hiszen mindenkinek a saját mackója volt a legszebb.

 

Galambvölgyi Ágnes

DSCF5126   DSCF5096 (2)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.