Home » Hírek » Nyílt nap a Rendőrségen

Nyílt nap a Rendőrségen

rendőrség

November 26-án a Sárga Méhecske csoport nagycsoportosai lehetőséget kaptak, hogy nyílt nap keretében ellátogathassanak a XXII. kerületi Rendőrkapitányságra és rövid bepillantást kapjanak a rendőrök mindennapi munkájába.

Gyalog indultunk el a programra. A kiadós sétát követően már nagyon izgatottan várták a gyerekek, hogy mit is fogunk látni. A rendőrség épülete előtt tűzoltóautó és mentőautó fogadta az érkezőket.

Az épületben egy kedves rendőrnő vezetett minket először az emeletre, ahol a gyerekeknek elmesélték miként is vesznek a bűnözőktől  ujjlenyomatot, majd akinek volt mersze és kedve, tenyérlenyomatot is készíthetett. Ezután a mentősök munkáját ismerhettük meg, megmutatták, hogyan kell lélegeztetni valakit, illetve átvették a gyerekekkel, hogy mi a teendő, ha valakit eszméletlenül találnak. Néhányan pedig nem létező sebükre kaptak kötést, amit büszkén hordoztak. A következő állomásra érve megtekinthettük a rendőrség által használt fegyvereket, ami a fiúk körében különösen nagy népszerűségnek örvendett, de a lányok is bátran próbálgatták azokat. Megnézhettük, hogyan törnek be ajtót és hogy mennyire nehéz egy golyóálló mellény, ez utóbbit fel is próbálhatta, aki akarta. Végül következett a bilincselés, amit talán a legjobban vártak és a leginkább foglalkoztatta őket. Ezután nem maradt más mint a visszafelé út, de útközben folyamatosan beszélgettek a látottakról, ebből is látszik, hogy nagyon élvezték a bemutatókat és maradandó élmény volt számukra ez a nyílt nap.

Köszönjük a lehetőséget a XXII. kerületi Rendőrkapitányságnak!

Galambvölgyi Ágnes

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.